Webinar – DigiD 2.0 (Update 2019) [NEW]

Sinds 2019 wordt er naast 'opzet' en 'bestaan' ook gecontroleerd op ’werking’. Dit is geen verwachting meer, maar een feit! Wij zorgen ervoor dat u goed bent voorbereid.

Later dit jaar zal de Werkgroep van de NOREA en Logius de wijzigingen voor 2019 publiceren. Er staat dit jaar meer op het programma dan in 2018, dus naar verwachting zal dit pas in augustus of september plaatsvinden. De vraag is of er nog meer normen bijkomen dan de reeds benoemde lijst.

De experts van Secura houden alles nauwlettend in de gaten om de meest relevante en up-to-date kennis met u te kunnen delen. Op 26 september 2019 organiseren wij een gratis live webinar om u volledig op de hoogte te brengen. Dit is ook een uitgelezen kans om alle nodige vragen en twijfels te laten beantwoorden door een ervaren RE-Auditor.

Op 15 november 2018 organiseerde Secura een webinar waarin we tekst en uitleg hebben gegeven over de impact wijzigingen DigiD v2.0 (Update 2018).

Bedankt, ik vond het erg nuttig en van grote toegevoegde waarde! Ik ben er volgend jaar graag weer bij, aansluithouder DigiD

Bekijk hier de opname van de Webinar Impact wijzigingen DigiD v2.0 (Update 2018)

Wat kunt u nog meer doen?

  • Penetratietesten periodiek laten uitvoeren door hooggekwalificeerde specialisten met een diepe kennis van de vereiste directe en indirecte normen;
  • Zowel de penetratietesten als de audit onderbrengen bij één partij. Problemen in de afstemming zorgen nogal eens voor moeizame communicatie en vertragingen in het formele audit proces;
  • Tijdig starten, omdat DigiD-audits vaak op het laatste moment worden gedaan, is ons advies om eerder te starten.

Wat kan Secura voor u doen?

Secura heeft in de afgelopen jaren een ruime ervaring opgebouwd in het uitvoeren van security- onderzoeken en Assurance audits op DigiD-aansluitingen volgens het normenkader van Logius. Gebaseerd op terugkoppelingen van klanten en ervaringen van overstapklanten van andere auditors, ondersteunt Secura bij een zorgvuldig en efficiënt DigiD-audit proces.

  • De NOREA gaat dit jaar ook komen met aangescherpte eisen voor de kwaliteit van pentesters en de kwaliteit van de uitvoering van de testen zelf. Bij Secura bent u er zeker van dat wij de hoge kwaliteit halen die nodig is voor een DigiD pentest. Onze RE's werken intensief samen met onze ethical hackers.

  • Door een pré audit optie kunt u zich optimaal voorbereiden op de DigiD assessment en zoveel mogelijk voorkomen dat er nog herstelmaatregelen en hertesten nodig zijn.

  • Wij vinden het cruciaal een goede fijnafstemming te hebben met de aansluithouder en de betrokken partijen en besteden aandacht en tijd aan het voorbereidingstraject om met alle betrokkenen scherp te hebben hoe de normen moeten worden uitgelegd en welke verwachting de auditor daarbij heeft.

  • Als onderdeel van de DigiD normen is het noodzakelijke periodiek testen uit te voeren (vulnerability en pentesten). Deze kunnen wij u in één integraal aanbod doen.

Wilt u meer informatie? Bel met één van onze RE Auditors via 040 23 77990 of mail sales@secura.com om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden en oplossingen.

@ Secura 2019
Webdesign Studio HB / webdevelopment Medusa