Kwetsbare Pulse Connect Secure SSL-VPNs in Nederlandse IP-adresruimte

Nieuws - September 2019

Het interne netwerk van tientallen grote Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden staat wagenwijd open voor hackers. Dat blijkt uit onderzoek van Matthijs Koot, senior security consultant en Ralph Moonen, CTO bij Secura. De resultaten zijn bevestigd door twee andere beveiligingsbedrijven.

Lees hier alle bevindingen en gedachten, gepuclibeerd door Matthijs Koot op zijn blog  (1 sept 2019): https://blog.cyberwar.nl/2019/09/dutch-kwetsbare-pulse-connect-secure-ssl-vpn-in-nederlandse-ip-adresruimte-bevindingen-en-gedachten/

pulse connect secure SVE-2019-11510De omvang van het probleem is groot, het gaat om onder meer beursgenoteerde bedrijven, een AEX-bedrijf en Midcap-bedrijven, grote mediabedrijven, financiële dienstverleners, industriële spelers en zelfs overheidsinstanties. Op 2 september besteede BNR Nieuwsradio aandacht aan de gevonden kwetsbaarheid.

bnr-gemist-interne-netwerk-van-tientallen-nederlandse-bedrijven-en-organisaties-staat-wagenwijd-open

Naar aanleiding van de resultaten publiceerde W.J. Jongejan op 3 september 2019 de blog post 'Hoe cyberinsurance bij kan dragen aan betere ICT-mores in zorgland'.

Secura volgt de ontwikkelingen op de voet en geeft hier uiteraard de nodige opvolging aan. Schrijf je in voor Secura's periodieke nieuwsbrief en mis geen enkele update.

@ Secura 2020
Webdesign Studio HB / webdevelopment Medusa