Mantelovereenkomst penetratietesten Stichting Regionaal Zorgvenster, Secura en Pinewood

PERSBERICHT
Secura tekent Mantelovereenkomst penetratietesten voor zorginstellingen regio Delft, Westland, Oostland, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis
september 2018

Secura heeft een mantelovereenkomst getekend met Stichting Regionaal Zorgvenster (SRZ) voor het uitvoeren van IT-beveiligingsonderzoeken voor zorginstellingen in de regio Delft, Westland, Oostland en Schiedam Vlaardingen en Maassluis. Zij doet dit samen met concullega Pinewood. Zowel Pinewood als Secura hebben zich als doel gesteld de regio zo goed mogelijk te bedienen en vanuit een versterkend karakter de regio te ondersteunen.

De zorginstellingen in de regio Delft, Westland, Oostland en Schiedam Vlaardingen en Maassluis werken al enige jaren samen in een samenwerkingsverband om uitdagingen op het gebied van Zorg en ICT aan te pakken. Een goed voorbeeld van een uitdaging die voor alle instellingen speelt is de naleving van wet- en regelgeving rond beveiliging van de ICT op technisch en organisatorisch vlak.

Het samenwerkingsverband dat formeel de naam ‘Stichting Regionaal Zorgvenster (SRZ)’ heeft, biedt aan alle deelnemende leden de mogelijkheid om een set aan ondersteunende activiteiten op het gebied van informatiebeveiliging en privacy af te nemen, tegen een scherpe prijs door de beste beveiligingsspecialisten.

 Onder de regie van de SRZ is het afgelopen jaar gezocht naar de ideale partner in het toetsen van de informatiebeveiliging binnen de aangesloten instellingen. "Uiteindelijk is met twee partijen die goed passen bij wat de regio nodig heeft, een mantelovereenkomst gesloten”, aldus Eline Loomans – DSW Zorgverzekeraar en secretaris Stichting Regionaal Zorgvenster.

signing IT Security Master Agreement Stichting Regionaal Zorgvenster, Pinewood and Secura

Bij de ondertekening waren aanwezig: Argos Zorggroep, Stichting Regionaal Zorgvenster, DSW Zorgverzekeraar en de twee mantelpartijen Pinewood en Secura.

Staand van links naar rechts: Arthur van Vliet - Account manager Pinewood,  Sammy Sheombarsingh - ICT Management Argos Zorggroep, Harm Vugts - Account manager Secura, Eline Loomans – DSW Zorgverzekeraar en secretaris Stichting Regionaal Zorgvenster, Philip van Gendt - Commercieel Directeur Secura  
Zittend van links naar rechts: Hans Doornbosch - Managing Director Pinewood, Marc van Wijk - bestuurder Stichting Regionaal Zorgvenster, Dirk Jan van den Heuvel - Directeur Secura

De regio is blij met wederom een mooi gezamenlijk initiatief en kijkt uit naar wat er verder uit deze samenwerking kan opbloeien - Eline Loomans.

Secura en Pinewood zullen de regio de komende drie jaar ondersteunen in de uitvoering van beveiligingsonderzoeken. Hiertoe behoren veel mogelijkheden die door beide partijen zijn opgenomen in een 'menukaart'. De instellingen kunnen zelf uit de menukaart kiezen welke onderdelen van de organisatie op welke manier worden getoetst. “Zo kan er altijd een passend geheel van diensten worden geleverd op ieder gewenst moment”, vult Eline aan.

Om kennis en ervaring met elkaar te delen en om specifieke onderwerpen met experts onder de loep te kunnen nemen komen de zorginstellingen en Pinewood en Secura periodiek samen.

“Samen staan we sterk”, reageert Harm Vugts, Accountmanager bij Secura. "We verheugen ons op de samenwerking om het IT-beveiligingsniveau van de zorginstellingen naar een hoger niveau te brengen.  Zorgaanbieders moeten zich volledig kunnen richten op hun cliënten; de patiënt. Wij helpen hen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren, zowel voor de cliënt, als voor de zorgverlener.”

Voor meer informatie over deze bijzondere samenwerking en hoe Secura u kan ondersteunen, neem contact op met Harm Vugts, Account Manager bij Secura: harm.vugts@secura.com

@ Secura 2020
Webdesign Studio HB / webdevelopment Medusa