(Only available in Dutch)

NIS2 Security Consultant

Het zal je vast niet zijn ontgaan: de digitale wereld staat voor een flinke uitdaging. De introductie van NIS2 (oftewel Network and Information Security). Met de NIS2-richtlijn worden de beveiligingseisen aanzienlijk aangescherpt voor organisaties met meer dan 50 medewerkers of een omzet van meer dan 10 miljoen euro. De verwachting is dat de wetingeving eind 2024 gereed zal zijn.

Voor onze klanten kan het onduidelijk zijn wat zij precies moeten doen. Daarom zijn wij op zoek naar een NIS2 Security Consultant. Je gaat onze klanten adviseren over de NIS2 richtlijn, de verscherpte beveiligingseisen en de bijbehorende risico’s. Je gaat de eisen vanuit de richtlijn vertalen naar de situatie van de klant.

Wij bieden NIS2 Compliancy Services aan onze klanten om te voldoen aan NIS2 en jij helpt daarbij in elke fase.

Wat ga je doen:

Als NIS2 Security Consultant speel je een cruciale rol in het begeleiden van organisaties bij het voldoen aan de vereisten van NIS2 en verder ga je:

 • Diepgaande analyses uitvoeren om de huidige beveiligingsstatus van organisaties te beoordelen;
 • Beveiligingsmaatregelen identificeren en implementeren om te voldoen aan de verscherpte NIS2-eisen;
 • Samenwerken met klanten om hen bewust te maken van de impact van NIS2 op hun organisatie;
 • Praktisch advies geven en stapsgewijze plannen opstellen om organisaties voor te bereiden op NIS2;
 • Trainingen en workshops verzorgen om medewerkers op te leiden over NIS2 en beveiligingsbewustzijn.

Je bent een NIS2 Security Consultant met:

 • Kennis van de NIS2-richtlijn en ervaring met de implementatie ervan;
 • In bezit van certificeringen zoals: ISO 27001 lead implementer, ISO 27001 lead auditor, CISSP (ISC), CCSP (ISC), CISM (ISACA), CISA (ISACA, CGEIT (ISACA) of bereid zijn deze te behalen;
 • Kennis van belangrijke controle raamwerken voor informatiebeveiliging zoals NIST, CSA, ISO, COSO, ISACA, PCI, ITIL (OGC);
 • Zowel mondelinge als schriftelijke sterke communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels;
 • Een resultaatgerichte persoonlijkheid.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel; maar gelukkig kun je ook altijd rekenen op de hulp van je collega's.

Wat kun je bij ons verwachten?

Wij zijn een organisatie met een technisch security hart en we streven ernaar om op een hoog niveau kwaliteit te leveren op het gebied van cybersecurity. Je komt te werken in een team van zeer gepassioneerde specialisten en kennisuitwisseling is bij ons erg belangrijk.

Secura is een snelgroeiend bedrijf met ambitie. Jij hebt de mogelijkheid om mee te groeien en jezelf verder te ontwikkelen binnen het domein van cybersecurity. Dit kan door middel van trainingen, opleidingen, maar ook door ervaring op te doen met collega’s tijdens complexe opdrachten bij aansprekende klanten.

We zijn onderdeel van Bureau Veritas waardoor er steeds meer internationale mogelijkheden komen, zowel voor het werken aan projecten alsook voor jouw carrière.

Ben jij de NIS2 Security Consultant die wij zoeken?

Graag ontvangen wij je CV per mail via jobs@secura.com. Heb je vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met onze recruiters via +31 088 888 3100 of per email jobs@secura.com.

📌 Pre-employment screenings en assessments kunnen deel uitmaken van de recruitment procedure. Jaarlijks zal er een social media screening plaatsvinden en een VOG worden aangevraagd.

What our selection process looks like

Selection process in steps

Meet our recruitment team

Eefke Ruisbroek

Recruiter

Sara Busscher

Recruiter

Stan de Jong

Recruiter