(Only available in Dutch)

Security Management Consultant

Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarin je diverse organisaties écht vooruit gaat helpen op het gebied van informatiebeveiliging? Wil je het verschil maken bij jouw opdrachtgevers als onafhankelijk adviseur en daarnaast in een cybersecurity organisatie werken om als professional zowel op inhoudelijk alsook persoonlijk vlak te kunnen blijven groeien?

Bij Secura zijn we niet zomaar een bedrijf; we zijn een groep enthousiaste professionals en we worden gedreven door innovatie, het streven naar topkwaliteit en we hebben een gedeelde passie om het digitale landschap te beschermen.

Wij zijn op zoek naar een Security Management Consultant. Als Security Management Consultant word je gedetacheerd bij onze opdrachtgevers om hen verder te helpen met het verhogen van hun cyberweerbaarheid.

Je zal organisaties adviseren omtrent het implementeren en/of auditen van beveiligingsmanagementsystemen. Daarnaast help je organisaties om bewust te worden van en het voldoen aan wet- en regelgeving zoals GDPR en NIS2. Je vervult functies op het gebied van (adviserend) consultant, ISO, CISO-ondersteuning en DPO-ondersteuning. Je voert audits uit om de volwassenheid en naleving van een organisatie te beoordelen en helpt (op basis van de uitkomst) nieuwe beveiligingsmaatregelen te treffen en implementeren.

Wat ga jij doen als Security Management Consultant:

 • Als “trusted advisor” projecten uitvoeren bij opdrachtgevers om daar een optimale, toekomstbestendige en veilige IT-omgeving te realiseren. Procesoptimalisatie en documentatie zijn hierbij vanzelfsprekend van een enorm belang;
 • Je zal samenwerken met de opdrachtgever om alles omtrent IT-beveiliging op verschillende niveaus te controleren, beoordelen en adviseren;
 • Het beantwoorden van vragen en het geven van (ongevraagd) advies over zaken die verband houden met IT-beveiliging bij jouw opdrachtgever;
 • Je gaat cyber security oplossingen implementeren;
 • Het schrijven van rapportages en het geven van presentaties omtrent IT-beveiliging;
 • Je bent in staat om security maatregelen aan te laten sluiten op de wensen en doelstellingen van onze opdrachtgevers.

Jij bent een Security Management Consultant met:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs;
 • Enkele jaren relevante werkervaring in een adviserende functie op het gebied van cybersecurity;
 • Ervaring met het schrijven van security beleidstukken en je bent in staat om deze te presenteren aan en te bespreken met jouw opdrachtgevers;
 • Relevante certificaten of bent bereid deze te halen, denk bijvoorbeeld aan ISO27001 lead implementer, CISSP, CCSP, CISM, of CISA;
 • Ervaring in het uitvoeren van nulmetingen en het opstellen van een roadmap op basis van bekende (inter)nationele security normenkaders, bijvoorbeeld ISO27001, NIST, CIS, NEN7510 en/of BIO;

Als Security Consultant weet je als geen ander problemen op te lossen en ga je te allen tijde voor resultaat. Je bent zorgvuldig, neemt graag initiatief en kunt goed zelfstandig en in projectverband werken.

Wat kun je bij ons verwachten?

Wij zijn een organisatie met een technisch security hart en we streven ernaar om op een hoog niveau kwaliteit te leveren op het gebied van cybersecurity. Je komt te werken in een team van zeer gepassioneerde specialisten waarbij kennisuitwisseling ook erg belangrijk is.

Secura is een snelgroeiend bedrijf met ambitie. Jij hebt de mogelijkheid om mee te groeien en jezelf verder te ontwikkelen binnen het domein van cybersecurity. Dit kan door middel van trainingen (bijvoorbeeld ISO27001 Lead Implementer, IEC62443 etc.), opleidingen, maar ook door ervaring op te doen met collega’s tijdens projecten. Inhoudelijk bieden wij je opdrachten bij diverse bedrijven en opdrachtgevers.

We zijn onderdeel van Bureau Veritas waardoor er steeds meer internationale mogelijkheden komen, zowel voor het werken aan projecten alsook voor jouw carrière.

Ook hechten wij veel waarde aan het vieren van succes en plezier hebben met collega's. Zo organiseren wij regelmatig leuke activiteiten. Denk hierbij aan ons jaarlijkse ski trip, diverse proeverijen, een zeiltocht, een barbecue en nog veel meer!

Ben jij de Security Management Consultant die wij zoeken?

Graag ontvangen wij je CV per mail via jobs@secura.com. Heb je vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met onze recruiters via +31 088 888 3100 of per email jobs@secura.com.

📌 Pre-employment screenings en assessments kunnen deel uitmaken van de
recruitment procedure. Jaarlijks zal er een social media screening
plaatsvinden en een VOG worden aangevraagd.

What our selection process looks like

Selection process in steps

Meet our recruitment team

Eefke Ruisbroek

Recruiter

Sara Busscher

Recruiter

Stan de Jong

Recruiter