De Risicoklassenindeling voor Digitale Veiligheid is officieel live!

Only available in Dutch

"De impact van een cyberincident op de bedrijfscontinuïteit wordt best vaak onderschat", aldus Tanja Stoops-Stiekema, CCV-adviseur cybersecurity. In samenwerking met een reeks organisaties waaronder Verbond van Verzekeraars, MKB-Nederland, VNO-NCW, Politie Nederland, Cyberveilig Nederland, NLdigital, CIO Platform Nederland, Online Trust Coalition en het CCV, is de Risicoklassenindeling voor Digitale Veiligheid sinds deze week live.

Adobe Stock 123882706

Een cyberincident kan grote gevolgen hebben hebben voor mkb-ondernemers. Echter wordt de digitale veiligheid onder deze ondernemers vaak onderschat door gebrek aan kennis. Of zelfs behandeld als een ‘onderschoven’ kindje, wat ertoe leidt dat de digitale beveiliging niet op orde is. Daarom hebben ondernemersorganisaties en vakinhoudelijke experts de krachten gebundeld om het mkb weerbaarder maken tegen cyberaanvallen in deze tijd.


Wat is de Risicoklassenindeling voor Digitale Veiligheid?

De Risicoklassenindeling is een nieuwe tool ontwikkeld om de cyberweerbaarheid van ondernemers te vergoten. Aan de hand van een online vragenlijst bestaande uit 11 vragen, kunt u inzien met welke risico uw bedrijf te maken heeft. En welke concrete stappen daarvoor nodig zijn om de cyberweerbaarheid te vergroten. Benieuwd in welke risicoklasse uw onderneming valt? In slechts enkele minuten weet u hoe weerbaar uw organisatie is tegen cyberaanvallen. U kunt de online vragenlijst hier vinden.

Over Secura

Ralph Moonen is technisch directeur bij Secura en heeft namens Cyberveilig Nederland met zijn expertise bijgedragen aan de ontwikkeling van de Risicoklassenindeling voor Digitale Veiligheid. Daarnaast hebben wij ook de kennis in huis om u verder te helpen met het vinden van een passende oplossing voor het vergroten van uw cyberweerbaarheid.

Mocht u naar aanleiding van de uitkomst van de check vragen hebben over bepaalde security aspecten of hoe Secura kan helpen uw digitale weerbaarheid te vergroten, neem dan contact op via info@secura.com.


Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze fact sheet. Wij gaan graag met u in gesprek hoe wij u het beste kunnen helpen.

Fact sheets

Security Maturity and Assessment Review

Overview of our Security Maturity Assessment Review Services

Download fact sheet file_download