Lancering van de Security Check Procesautomatisering Scan

(Only available in Dutch)

Deze week heeft Digital Trust Center (DTC) de nieuwe Security Check Procesautomatisering Scan gelanceerd. Aan de hand van deze scan krijgt u beter inzicht over de beveiliging van uw industriële controlesystemen (ICS) en krijgt u ook advies hoe u de cyberweerbaarheid van uw eigen OT-omgeving kunt vergroten.

Adobe Stock 270847998 1

In samenwerking tussen Digital Trust Center (DTC), Deloitte, VNG-IBD, Novel-T, NCSC, Siemens, ASML, Accenture, Cybersecurity Alliantie & Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is de Security Check Procesautomatisering deze week gelanceerd. Deze scan dient als een praktisch hulpmiddel om organisaties in allerlei branches in bezit van een ICS-SCADA systeem cyberweerbaarder te maken en om gauw de belangrijkste risico's in kaart te brengen.

Aan hand van 3 vragen wordt uw beoordeeld en ingedeeld in een van de 3 'risico-klasses': hoog, medium of laag. Daarbij wordt uw ICS-omgeving in deze zelfscan ook getoetst op 14 onderdelen waaronder Asset Inventory, Incident Response, Toegangscontrole en meer. Als uitkomst biedt de Security Check Procesautomatisering Scan een checklist met maatregelen die passen bij het beveiligingsniveau van uw organisatie. Maar hoeveel en welke maatregelen de organisatie in kwestie moet treffen, hangt af van de industriële processen. U kunt hier de zelfscan doen.

Secura kan uw ICS-SCADA systemen cyberweerbaarder maken

Industriële controlesystemen (ICS) worden vaker een doelwit van cyberincidenten, nu deze systemen steeds meer met internet verbonden zijn. De gevolgen hiervan hebben een negatieve invloed op de continuïteit en veiligheid van organisaties. Het adresseren van deze risico’s van uw OT-omgevingen is belangrijk voor organisaties die hun industriële netwerken willen beschermen. Secura kan uw ICS-SCADA systemen cyberweerbaarder maken.

Zo heeft Secura een bewezen methodologie voor OT Risk Assessment ontwikkeld. Het OT Risk Assessment volgt internationaal erkende normen en best practices, zoals IEC 62443, NIST SP 800-82 en ALARP. Deze zijn specifiek afgestemd op industriële controle-, automatiserings- en andere systemen. Deze methodologie geeft u een uitgebreid overizcht van in

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze fact sheet. Bekijk ook onze OT Risk Assessment pagina om meer te weten te komen.