Een security framework geeft rust

Wanneer is een organisatie, systeem of product veilig genoeg? Deze vraag komen we in de praktijk veelvuldig tegen. En ondanks het feit dat we al heel lang actief zijn in de wereld van digitale beveiliging, valt hierop geen eenduidig antwoord te geven. Je hoort weleens: ‘zorg dat jouw systemen veiliger zijn dan die van jouw buren, dan breken ze bij jou niet in’. Maar dat gaat niet op voor bijvoorbeeld ‘targeted attacks’. Veel organisaties hebben wel allerhande maatregelen genomen op het gebied van digitale beveiliging, maar ze kennen hun (ware) risicoprofiel nog niet. Ondanks alle nadruk op cybersecurity en digitale weerbaarheid zijn nog veel organisaties ‘onbewust onbekwaam’ of ‘bewust onbekwaam’.

Dirk Jan van den Heuvel, Managing Director bij Secura, deelt in een interview met InfosecurityMagazine zijn ideeën over hoe we digitale veiligheid meer in kaart kunnen brengen. "Onze ervaring is, dat het gebruik van standaarden en ‘security metrics’ hierbij helpt", aldus Van den Heuvel.

Lees hier het volledige artikel dat op 24 december 2018 verschenen is in InfosecurityMagazine: https://www.infosecuritymagazine.nl/2018/12/24/een-security-framework-gebruiken-geeft-rust/

@ Secura 2020
Webdesign Studio HB / webdevelopment Medusa