(Only available in Dutch)

Incident Responder

Cyber security incidenten laten zich niet voorspellen. Het zijn complexe puzzels. Voor opdrachtgevers is het vaak een kritiek moment waarin je een groot verschil kunt maken. Als Incident Responder help je onze opdrachtgevers door op dit soort momenten het hoofd koel te houden, door te pakken met een constructieve aanpak en je zorgt ervoor dat de business al snel weer kan hervatten.

Wij zijn op zoek naar een ervaren en gedreven Incident Responder.

Met toonaangevende klanten, een groeiend team en stevige ambities kun je helpen bouwen aan onze Incident Response dienstverlening en kun je hier verder vorm aan geven.

Bij Secura heeft het Digital Forensics & Incident Response Team naast IT, ook het OT (industriële automatisering, vaak in de kritieke infrastructuur) domein onder zich. Dat betekent dat het soms om incidenten gaat bij zeer belangrijke omgevingen zoals waterbeheer, het elektriciteit netwerk of in de olie- en gasindustrie.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het identificeren, beheersen en oplossen van cyberveiligheidsincidenten. Jouw expertise wordt ingezet op het gebied van cloud beveiliging, applicatiebeveiliging en Unix/Linux-besturingssystemen.

 • Ondersteuning bieden na een datalek, cyberaanval, beveiligingsinbreuk of ander incident;
 • Diepgaand onderzoek doen naar de aanval, inclusief het analyseren van logbestanden, reconstrueren van tijdlijnen van aanvallen, maken van images en uitrollen van benodigde tooling;
 • Bewijsmateriaal verzamelen en de nodige systemen veiligstellen;
 • Onderzoeken hoe de systemen veilig en efficiënt weer online kunnen worden gebracht;
 • Bijdragen aan projecten gericht op het verbeteren van incidentrespons voor toekomstige incidenten;
 • Klanten adviseren over te nemen beveiligingsmaatregelen.

Jij bent een Incident Responder met:

De vaardigheden om creatief en flexibel oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken. Je moet kunnen samenwerken met klanten, maar ook met toezichthouders, CERT's of het NCSC. Tijdens een incident bewaak je het overzicht, de kalmte en kun je het verschil maken tussen een incident en een calamiteit. Als consultant van onze klanten heb je een goed beeld van de staat van de IT en OT van onze opdrachtgevers.

 • Relevante ervaring met beveiligingsmonitoring en incidentresponsactiviteiten;
 • Sterke kennis van incidentrespons en crisismanagement, met het vermogen om zowel tactische als strategische oplossingen te identificeren;
 • Goede kennis van cloudbeveiliging;
 • Inzicht in applicatiebeveiliging en dev-sec-ops;
 • Het vermogen om zelfstandig problemen oplossen en stressvolle situaties de baas te blijven;
 • Bij voorkeur in bezit van GCFA en ben je erkend Particulier Onderzoeker.

Wat kun je bij ons verwachten?

Image in image block

Wij zijn een organisatie met een technisch security hart en we streven ernaar om op een hoog niveau kwaliteit te leveren op het gebied van cybersecurity. Je komt te werken in een team van zeer gepassioneerde specialisten en kennisuitwisseling is bij ons erg belangrijk.

Secura is een snelgroeiend bedrijf met ambitie. Jij hebt de mogelijkheid om mee te groeien en jezelf verder te ontwikkelen binnen het domein van cybersecurity. Dit kan door middel van trainingen, opleidingen, maar ook door ervaring op te doen met collega’s tijdens complexe opdrachten. Inhoudelijk bieden wij je opdrachten bij diverse bedrijven en opdrachtgevers.

We zijn onderdeel van Bureau Veritas waardoor er steeds meer internationale mogelijkheden komen, zowel voor het werken aan projecten alsook voor jouw carrière.

Ben jij de Incident Responder die wij zoeken?

Graag ontvangen wij je CV per mail via jobs@secura.com. Heb je vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met onze recruiters via +31 088 888 3100 of per email jobs@secura.com.

📌 Pre-employment screenings en assessments kunnen deel uitmaken van de recruitment procedure. Jaarlijks zal er een social media screening plaatsvinden en een VOG worden aangevraagd.

What our selection process looks like

Selection process in steps

Meet our recruitment team

Eefke Ruisbroek

Recruiter

Sara Busscher

Recruiter

Stan de Jong

Recruiter